Foto: BA/Cathrin Eidem Adolfsen

Rørvik gospelkor med Mari Tesdal Hinze og Marie Pihlstrøm Frostlid

Rørvik gospelkor står godt på egne bein. Ekstra fint blir det når de får med seg to stjernesolister.

Mari Tesdal Hinze begynte sin dirigentkarriere i Ten Sing da hun var 14 år. Siden den gang har hun dirigert en rekke kor. For tiden leder hun koret Oslo Hit Ensemble- De siste årene har hun tatt videreutdannelsen «Master i rytmisk korledelse» på det Jyske musikkonservatorium i Ålborg. I tillegg jobber hun frilans som sanger, dirigent og arrangør, blant annet som sanger i Oslo Gospel Choir.

Marie Pihlstrøm Frostlid er en av Norges mest anerkjente og ettertraktede sangpedagoger. Hun jobber som frilans sanger og pedagog og er blant annet sanglærer ved høgskolen Staffeldtsgate i Oslo. Hun har jobbet med en rekke profesjonelle artister innenfor et stort spenn av stilarter og hun har jobbet på en rekke tv- produksjoner som idol, x-faktor og stjernekamp, som coach og som korist. Hun er også fast sanger i Oslo Gospel Choir.

Rørvik gospelkor består av ca 30 medlemmer, koret har spilt inn to egne plater : «There for you» og «Juleglede» og har vært med på enda et par plateinnspillinger. Koret har hatt mange egen konserter rundt omkring i kirker og på scener ii Norland og Nord- og Sør Trøndelag. Koret har hatt konsert i Dublin og Krakow og til våren drar de til Edinburg og skal holde konsert i St. Giles Cathedral. De skal også holde stemningskonsert I Sømna kirke under «Sømnamessa 2017»

Koret har et eget gospel-band som er: Bass: Walter Olsen Ryum, trommer: Bjørn Tore Pettersen, gitar: Stein Ove Holandsli, keyboard og musikalsk leder: Dan Ramstad, saksofon: Tommy Wold, fløyte: Aslaug Hestø.

Koret har også sunget med mange kjente artister som Oslo Gospel Choir, Jezzy Dixon, Calvin Bridges, Sigvart Dagsland, Hans Inge Fagervik, Christian Ingebrigtsen m.fl.

Dan Ramstad er gospelkorets faste dirigent.