Namdal Symfoniorkester

Namdal symfoniorkester, som er et av de 60 amatørorkestrene i landet, har nå passert 60 år, men lever fortsatt i beste velgående.

Det er vel en liten prestasjon i seg selv og vi er både stolte og glade over at vi i så lang tid har vært med å presentere god orkestermusikk til glede både for musikere og publikum.

Orkesteret er medlem i Norske Symfoni-Orkestres Landsforbund (NASOL). Orkesteret har musikere i alle aldre, og det utrolig flott å oppleve hva generasjoner kan lære av hverandre. Musikken går over alle grenser, også aldersgrenser! Musikerne kommer fra Namsskogan, Grong, Namdalseid, Namsos, Nærøy, Overhalla, og Vikna.

Orkestret har 35 medlemmer i alle aldere og orkesteret er vel i dag det eneste samspilltilbudet for strykeelever i kulturskole og videregående skole i Namdalen.

Mange musikere har debutert som solister i orkesteret og det samarbeider ofte med eksterne krefter. Vanligvis avholdes 2 – 3 konserter i året, og det har blitt en tradisjon med konsert 16. mai som opptakt til nasjonaldagen.

Dirigent og inspirator Anders Skaugen har vært dirigent i 11 år. Han er til daglig musikksjef i Musikk i Nord-Trøndelag og kjører hver uke mellom Inderøy og Namsos for å dirigere orkesteret.